Intel brengt op 5 april zijn nieuwe topmodel, de i9-12900KS uit


Intel heeft op Twitter bekendgemaakt dat de volgende ‘flagship’-processor, de Intel Core i9-12900KS op 5 april, officieel aangekondigd zal worden. Deze processor van de Alder Lake-serie, met onder andere 16 cores, zal het opnemen tegen AMD’s Ryzen 7 5800X3D met 3D-cache. Deze processor van AMD wordt ook in de komende maand verwacht, namelijk op 20 april.

Inmiddels zijn er al meer specificaties bekend van de Intel Core i9-12900KS. Zo krijgt hij onder andere acht performance en acht efficiëntie cores met 24 threads. De kloksnelheid is standaard 3.4GHz met boost tot 5.5GHz. Het vermogen is met 150W iets hoger dan de 125W van de bestaande i9-12900K.

Ondanks dat de processor nog niet officieel verkrijgbaar is, was deze wel kort te bestellen via Newegg met een prijskaartje van $799 USD, wat omgerekend en met BTW op ongeveer dezelfde prijs in euro’s neer zal komen. Het is nog maar de vraag of dit de echte prijs wordt, al is het voor een flagship-model niet ondenkbaar.Bronnen: Intel, momomo_us

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.