Intel Core i7-11700KF in benchmarks verschenen


Informatie over een nog niet eerder genoemde processor van Intel zijn verschenen in Ashes of the Singularity. Het betreft de Intel Core i7-11700KF, een processor van de nieuwe Rocket Lake-S lijn.

Bekend is onder andere dat de nieuwe Core i7-11700KF zal beschikken over 8 cores met 16 threads en een kloksnelheid van 3.6GHz. Waar de andere Rocket Lake-S processors beschikken over geïntegreerde XE-graphics, doet deze KF-variant het zonder, en zal daardoor waarschijnlijk goedkoper uitvallen. Verder beschikt deze Core i7 net als de andere nieuwe processors over de LGA1200 socket en ondersteuning voor PCI Gen4. Verdere specifieke details van deze processor zijn nog niet bekend.


Vermoedelijk zal Intel de nieuwe processor samen met andere Rocket Lake’s tijdens CES 2021 aankondigen, wat in januari plaats zal vinden. Verwacht wordt dat de nieuwe processors vanaf maart verkrijgbaar zullen zijn.Bronnen: Ashes of the Singularity

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.