Intel Core i9-11900K verschenen in benchmarks


In recent verschenen ‘Ashes of the Singularity’-testresultaten is de nieuwe Intel Core i9-11900K te zien. In deze benchmark heeft de processor een kloksnelheid van 3.5GHz en 8 cores met 16 threads.

In deze resultaten, gedeeld door TUM_APISAK op Twitter, is onder andere te zien dat deze nieuwe processor van Intels 11e generatie zal beschikken over 8 cores met 16 threads. Ook is te zien dat de CPU beschikt over een kloksnelheid van 3.5GHz, al is het mogelijk dat deze bij de launch hoger zal gaan liggen, daarbij is er ook nog geen boost-kloksnelheid genoemd.De behaalde scores van 64.7 fps bij Crazy_1080P en 62.7 fps bij Crazy_1440P zijn niet alleen lager dan die van AMD’s nieuwste Ryzen 9 5950X, maar ook onder de score van een aantal andere processors.

Rond maart 2021 wordt verwacht dat Intel de nieuwe generatie processors zal introduceren. Welke prijzen bij deze nieuwe generatie zal horen is nog niet bekend gemaakt.Bronnen: TUM_APISAK

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.