Intel Core i9 13900 verschijnt in GeekBench


In de Geekbench benchmark is pas de Intel Core i9 13900 verschenen. Deze processor zal een van de krachtigere modellen zijn van de nieuwe 13e generatie Raptor Lake processors welke later dit jaar verkrijgbaar zullen komen.

Deze nieuwe CPU zal beschikken over 24 cores, 32 threads en een kloksnelheid van 3.0GHz met een boost tot 5.5GHz. Deze processor zal beschikbaar komen net onder de Core i9 13900K, welke de overklokbare en daarmee iets meer krachtige variant van de 13900 zal zijn.

Intels 13e generatie Raptor Lake processors zullen in de loop van dit jaar aangekondigd worden, en maken net als de huidige Alder Lake-CPU’s gebruik van een gemixte hoeveelheid efficientië en power cores. Deze generatie ondersteunt maximaal 24 cores, 32 threads en een vermogen tot 125W. De LGA1700-socket blijft ongewijzigd, en er zal ondersteuning blijven voor zowel DDR4- als DDR5-geheugen.Bronnen: BenchLeaks, Geekbench

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.