Intel Core i9-13900K met 32 threads verschijnt in benchmark


De eerste testresultaten van een 13e generatie Intel-processors zijn verschenen. Het gaat om de ‘Ashes of the Singularity’ benchmark, waarbij de vermeende Intel Core i9-13900K getest is. De benchmark noemt echter ten onrechte 32 cores, waar dit er eigenlijk 24 zijn. Het aantal threads, maar liefst 32 stuks, komt wel overeen met de verwachtte specificaties van de i9-13900K. Omdat het hier om een engineering sample gaat heeft de performance helaas nog weinig waarde, dit kan namelijk nog sterk veranderen.

Intels 13e generatie Raptor Lake processors zullen in de loop van dit jaar aangekondigd worden, en maken net als de huidige Alder Lake-CPU’s gebruik van een gemixte hoeveelheid efficientië en power cores. Deze generatie ondersteunt maximaal 24 cores, 32 threads en een vermogen tot 125W. De LGA1700-socket blijft ongewijzigd, en er zal ondersteuning blijven voor zowel DDR4- als DDR5-geheugen.Bronnen: WCCFTech, Ashes of the Singularity

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.