Intel Core i9-13900K verschijnt in Geekbench


Een nieuwe processor van Intel is verschenen in de Geekbench-benchmarktool. Helaas heeft Geekbench het testresultaat als ongeldig verklaard vanwege timingproblemen in het testsysteem, daarom zouden de resultaten als niet betrouwbaar gezien moeten worden. Deze nieuwe CPU zal beschikken over 24 cores, 32 threads en een kloksnelheid van 3.0GHz met een boost tot 5.5GHz. Deze processor zal het nieuwe topmodel worden van de 13e generatie Raptor Lake processors van Intel.

Intels 13e generatie Raptor Lake processors zullen in de loop van dit jaar aangekondigd worden, en maken net als de huidige Alder Lake-CPU’s gebruik van een gemixte hoeveelheid efficientië en power cores. Deze generatie ondersteunt maximaal 24 cores, 32 threads en een vermogen tot 125W. De LGA1700-socket blijft ongewijzigd, en er zal ondersteuning blijven voor zowel DDR4- als DDR5-geheugen.Bronnen: Benchleaks

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.