Intel demonstreert de Max Series GPU en Xeon-processor


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Intel

Bij SC23 toonde Intel geavanceerde AI-versnelde high-performance computing (HPC) met toonaangevende prestaties op het gebied van HPC- en AI-workloads. In samenwerking met het Argonne National Laboratory werd vooruitgang gedeeld over het Aurora generative AI (genAI) project, met updates over de 1 biljoen parameter GPT-3 LLM op de Aurora-supercomputer. Intel demonstreerde de veelzijdigheid van zijn technologie, waaronder de Max Series GPU, Gaudi-versnellers en Xeon-processors, met een focus op wetenschappelijke toepassingen en het versnellen van genAI voor disciplines zoals biologie en klimaatwetenschap.

De Intel-softwaregedefinieerde aanpak met oneAPI en HPC- en AI-toolkits maakt naadloze code-portabiliteit mogelijk over architecturale frameworks. Max Series GPU’s en CPU’s zullen worden ingezet in verschillende supercomputers, waaronder Aurora. Argonne toonde efficiëntie in het draaien van 1 biljoen-parameter modellen op Aurora met Intel’s technologie.

Intel onthulde prestatieverbeteringen in GPU’s en CPU’s, waaronder de aankomende Gaudi3 AI-versnellers en Granite Rapids Xeon-processoren. MLCommons publiceerde resultaten waaruit blijkt dat de Gaudi2 aanzienlijke prestatiewinst boekte in AI-training. Intel benadrukte zijn toewijding aan AI en HPC met nieuwe implementaties van Max Series GPU’s en CPU’s, evenals Gaudi2-versnellers in supercomputers zoals Aurora. De roadmap omvat ook de volgende generatie GPU, Falcon Shores, die voortbouwt op Intel’s bestaande technologieën.Bronnen: Intel

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?