Intel eindigt productie 300-serie moederborden


Volgens de Duitse website ComputerBase heeft Intel besloten de productie van moederborden met een 300-serie chipset te staken. Dit zou gaan om de moederborden met een LGA1151-socket, wat borden betreffen met de Z390, Z370, H370, B360 en de H310 chipsets. Recent heeft Intel ook aangegeven te stoppen met de productie van de 9e generatie Intel Core processors, waarmee deze moederborden ook overbodig zullen worden.


Tijdens CES 2021, wat plaats zal vinden van 11 tot en met 14 januari, zal Intel de nieuwe 500-serie moederbordchips gaan introduceren, welke speciaal voor de Rocket Lake-S processor gemaakt zullen worden. Deze nieuwe moederborden zullen beschikken over ondersteuning voor PCI Express 4.0 en verbeterde interne graphics.Bronnen: ComputerBase

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.