Intel introduceert 11e generatie Rocket Lake-S processors


Vandaag heeft Intel zijn nieuwe serie processors uitgebracht, namelijk de Rocket Lake-S. Met als topmodel de Intel Core i9-11900K met een kloksnelheid tot 5.3GHz, brengt Intel deze 11e generatie processors voor desktops uit.

Zo gaat de nieuwe Rocket-Lake architectuur een verbeterde core-structuur bieden met een verhoogde IPC (Instructions Per Core) tot 19%. Ook zouden de processors ondersteuning krijgen voor PCIe 4.0, WiFi 6E en op grafisch gebied wordt het platform voorzien van Intel UHD Xe Graphics, welke volgens Intel tot 50% betere grafische prestaties behaalt dan de vorige generatie. Verder biedt de vernieuwde architectuur ondersteuning tot 8 cores en 16 threads, in tegenstelling tot zijn voorganger welke tot 10 cores en 20 threads ondersteund.Naast de nieuwe 11e generatie processors heeft Intel ook een aantal vernieuwde 10e generatie CPU’s getoond. Alle aangekondigde modellen zijn met belangrijke details in bovenstaande afbeeldingen weergegeven. Prijzen en beschikbaarheid volgen snel.Bronnen: Intel

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.