Intel introduceert een nieuwe badge genaamd Intel Evo


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Intel

Intel heeft gedurende de afgelopen vijf jaar gestreefd naar innovatie en hoogwaardige gebruikerservaringen door middel van uitgebreid onderzoek en co-engineering. De recente introductie van Intel Evo, aangedreven door Intel Core Ultra, belichaamt het streven naar de beste algehele laptopervaring. Om deze laptops gemakkelijker te identificeren, introduceert Intel een nieuwe badge genaamd Intel Evo Edition.

Intel Evo-platforms, ontworpen met co-engineering, zijn gericht op het helpen van gebruikers bij het volbrengen van essentiële taken. De laptops zijn geoptimaliseerd om vertraging, afleidingen en afhankelijkheid van batterijladers te verminderen. In het afgelopen jaar heeft Intel de intensiteit van de Intel Assessment Tool verhoogd, gericht op 15 drempels voor de responsiviteitsindicator (KEI). Nieuw is de eis dat alle Intel Evo-ontwerpen worden getest op koelere, stillere prestaties.

De KEI-doelen omvatten consistente responsiviteit op batterij, koelere prestaties, directe aan- en uit-functionaliteit, langdurige batterijduur en snelle oplaadmogelijkheden. Intel streeft niet alleen naar geweldige ervaringen, maar heeft ook aandacht voor verantwoordelijke en duurzame laptopontwerpen, waarbij Ecolabel-conformiteit zoals EPEAT Silver-certificering of TCO-certificering wordt vereist.

In termen van intelligente samenwerking en communicatie benadrukt Intel technologieën zoals Wi-Fi 6E, Connectivity Performance Suite en hoogwaardige camera’s met privacy-indicatoren. Intel Evo streeft naar verbetering van gebruikersconnectiviteit en vertrouwen in een hybride wereld.

Een opvallende toevoeging is Intel Unison, een premium multi-device-ervaring beschikbaar op Intel Evo-ontwerpen. Dit softwareproduct integreert apparaten, besturingssystemen en vormfactoren voor een naadloze ervaring. Functies omvatten een uitgebreid scherm, gelijktijdige verbinding met meerdere apparaten en bestandsdeling met tablets. Intel belooft verdere uitbreiding van functies zoals Universal Control en Swift Connect in de eerste helft van 2024. Deze inspanningen van Intel benadrukken niet alleen technologische vooruitgang, maar ook het streven naar een verantwoorde en duurzame benadering in laptopontwerpen.Bronnen: Intel

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?