Intel introduceert vandaag mobiele Arc-GPU’s, specificaties gelekt


Intel gaat vandaag een nieuwe generatie aan grafische kaarten uitbrengen voor gebruik in mobiele apparaten, zoals laptops en andere compacte systemen. Deze zogenaamde Arc Alchemist chips komen binnenkort verkrijgbaar, zo worden de low-end Arc 3-modellen vanaf morgen beschikbaar gesteld, met de Arc 5 en Arc 7 vanaf juni. Deze serie zal beschikken over een 7nm-architectuur, OpenCL 3.0 en DirextX 12 Ultimate.

Inmiddels heeft Videocardz.com al handen gekregen op de specificaties van de modellen die uitgebracht gaan worden. Het gaat om vijf verschillende modellen, variërend van de A350M met 4GB grafisch geheugen, een vermogen tot 35W en 6 Xe-Cores, tot de krachtige A770M met 16GB grafisch geheugen, een vermogen tot 150W en 32 Xe-Cores.

Het evenement vindt vandaag plaats om 16:00 CET via deze linkBronnen: Intel, Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.