“Intel is van plan DG2-GPU binnenkort uit te brengen”


Volgens een werknemer van Intel, Game Developer Relations Engineer Pete Brubaker, zou Intel van plan zijn binnenkort de DG2 grafische kaarten uit te brengen. Het zou gaan om de Intel DG2 (Xe-HPG), dit betreffen discrete gaming videochips welke Intel zelf uit zal gaan brengen. Eerder werd er ook al een lijst met specificaties gepubliceerd, hieruit bleek dat het merk van plan is zes verschillende modellen uit te brengen met zeer diverse specificaties.

Mogelijk specificaties van de nieuwe grafische kaarten van Intel zijn eerder verschenen op Twitter. Het zou gaan om de Xe-HPG lijn welke gebaseerd worden op de DG2-GPU, welke uit maar liefst zes modellen zou kunnen gaan bestaan. Genoemd worden een aantal modellen welke variëren tussen 96 Execution Units (768 cores) en 512 Execution Units (4096 cores), qua grafisch RAM zal het variëren tussen de 4GB en 16GB met een 64-bit, 128-bit, 192-bit of 256-bit bus.

Voor nu is het nog niet bekend wanneer Intel precies deze grafische kaarten uit gaat brengen.Bronnen: Pete Brubaker

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.