“Intel kondigt 12e generatie Core P- en U-modellen aan voor laptops”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Intel

Vandaag breidt Intel de serie 12e generatie Intel® Core™ mobiele processors uit met de officiële lancering van de 12e generatie Intel Core P-serie en U-serie processors. Deze 20 nieuwe mobiele processors zijn ontworpen voor verbluffende prestaties en superieure productiviteit en zullen de volgende generatie dunne en lichte laptops aandrijven. De eerste apparaten zullen beschikbaar zijn in maart 2022, met meer dan 250 dit jaar van Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, LG, MSI, NEC, Samsung en anderen.

Net als de rest van de 12e generatie familie, zijn Intel’s nieuwste mobiele processors voor dunne en lichte ontwerpen gebaseerd op Intel’s hybride prestatiearchitectuur met een combinatie van Performance-cores (P-cores) en Efficient- kernen (E-kernen). Van videogesprekken tot surfen op het web tot fotobewerking, workloads worden intelligent op het juiste moment op de juiste kern geplaatst voor optimale multitasking met Intel® Thread Director op Windows 11.

Door optimaal te profiteren van de prestaties per watt van het Intel 7-proces, leveren nieuwe 12e generatie Intel Core mobiele processors voor dunne en lichte apparaten:
– Geheel nieuwe core-architectuur met maximaal 14 cores (6 P-cores en 8 E-cores).
– Geïntegreerde Intel® Iris® Xe grafische kaart met maximaal 96EU.
– Brede geheugenondersteuning voor DDR5/LPDDR5 en DDR4/LPDDR4.
– Ongelooflijke schaal met tot 70% snellere multi-thread prestaties.
– Bijna 2x prestaties voor 3D-rendering — ideaal voor makers die onderweg zijn.
– Superieure productiviteitsprestaties met tot 30% snellere fotobewerking.
– Geïntegreerde Intel® Wi-Fi 6E (Gig+) voor verbeterde draadloze prestaties, reactievermogen en betrouwbaarheid.
– Thunderbolt™ 4 voor de snelste, eenvoudigste en meest betrouwbare kabeloplossing voor elk dock, beeldscherm of accessoire.
– Intel IPU 6.0 voor hoge beeldkwaliteit en energiezuinigheid voor verbeterde videoconferenties.Bronnen: Intel

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.