Intel kondigt 13e generatie Raptor Lake-processors aan in Q3


Volgens recent verschenen geruchten gaat Intel in het derde kwartaal van dit jaar een nieuwe generatie processors onthullen, namelijk de 13e generatie Raptor Lake-CPU’s. Deze gegevens werden gedeeld door Moore’s Law Is Dead op Youtube, in een video waar ook uit blijkt dat de desktopprocessors in het derde kwartaal geïntroduceerd worden, gevolgd door de laptop-processors in het vierde kwartaal.

De verwachting is de nieuwe 13e generatie processors zo’n 8% tot 15% beter presteren ten opzichte van de huidige Alder Lake-CPU’s qua single-thread performance, en 30% tot 40% beter in multi-threaded taken.

Intels 13e generatie Raptor Lake processors zullen in de loop van dit jaar aangekondigd worden, en maken net als de huidige Alder Lake-CPU’s gebruik van een gemixte hoeveelheid efficientië en power cores. Deze generatie ondersteunt maximaal 24 cores, 32 threads en een vermogen tot 125W. De LGA1700-socket blijft ongewijzigd, en er zal ondersteuning blijven voor zowel DDR4- als DDR5-geheugen.Bronnen: Moore’s Law Is Dead

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.