Intel kondigt 500-serie moederborden aan op CES 2021 – update


Na eerdere berichtgeving over de nieuwe Intel 500-serie chipset moederborden is nu ook bekend gemaakt vanaf wanneer deze beschikbaar zullen komen. Verwacht wordt dat deze namelijk dezelfde dag nog te koop zullen zijn.

Naar aanleiding van eerdere geruchten is door Wccftech bevestigd dat Intel tijdens CES 2021 de eerste moederborden met de 500-serie chipsets aan zal kondigen. Hierbij is nu ook bekend geworden dat deze 500-serie borden vanaf 11 januari gelijk verkrijgbaar zullen zijn. Het zal gaan om H510, B560 en Z590 moederborden.

Intels 10e en 11de generatie processoren zullen gebruik maken van dezelfde LGA 1200 pin-layout, waardoor de 500-serie moederborden backwards compatibel zullen zijn met de 10de generatie Intel processoren. Daarbij zal er ondersteuning voor PCIe 4.0 en verbeterde Intel XE-graphics van toepassing zijn.

Wanneer de nieuwe 11e generatie Rocket Lake-S processor verkrijgbaar zullen komen blijft nog onbekend. De ene bron noemt begin maart, de ander denkt dat Intel deze toch tijdens CES 2021 zal introduceren. Meer informatie zal waarschijnlijk snel volgen.Bronnen: Wccftech
https://videocardz.com/newz/intel-to-unveil-500-series-motherboards-at-ces-2021-rocket-lake-cpus-to-launch-later
https://wccftech.com/intel-to-unveil-11th-gen-rocket-lake-desktop-cpus-z590-platform-at-ces-2021/

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.