“Intel kondigt DG2-grafische kaarten tijdens CES 2022 aan”


Volgens recent verschenen gegevens gaat Intel tijdens CES 2022 een nieuwe serie grafische kaarten aankondigen. Voor nu gaat dit nog om een gerucht, al is het in ieder geval vrijwel zeker dat de kaarten pas in het komende jaar geïntroduceerd zullen worden.

Volgens eerder verschenen geruchten zou een van Intels toekomstige DG2-GPU’s qua prestaties erg in de buurt komen van NVIDIA’s RTX 3070. Zo zou het model met 448 EU’s (Execution Units) en een kloksnelheid van 1.8GHz qua prestaties een paar procent onder de RTX 3070 van NVIDIA zitten, en net iets meer onder de RX 6700 XT van AMD. Verder zou de 128 EU-variant van de DG2 met een kloksnelheid van 1.9GHz zo’n 10% beter scoren dan de huidige GTX 1650.

Uit de tweet is niet bekend geworden welke precieze benchmarktool gebruik is voor het bepalen van deze scores. De gebruiker die deze informatie heeft gedeeld, heeft in het verleden vaker juiste gegevens gepubliceerd vóór de officiële lancering van producten.

Mogelijk specificaties van de nieuwe grafische kaarten van Intel zijn eerder verschenen op Twitter. Het zou gaan om de Xe-HPG lijn welke gebaseerd worden op de DG2-GPU, welke uit maar liefst zes modellen zou kunnen gaan bestaan. Genoemd worden een aantal modellen welke variëren tussen 96 Execution Units (768 cores) en 512 Execution Units (4096 cores), qua grafisch RAM zal het variëren tussen de 4GB en 16GB met een 64-bit, 128-bit, 192-bit of 256-bit bus.

Voor nu is het nog niet zeker wanneer Intel precies deze grafische kaarten uit gaat brengen.Bronnen: 9550pro

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments