Intel kondigt Thunderbolt 5 aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Intel

Intel heeft de introductie van Thunderbolt 5 aangekondigd, de volgende generatie van Thunderbolt-connectiviteit. Deze nieuwe technologie belooft aanzienlijke verbeteringen in snelheid en bandbreedte voor computergebruikers.

Thunderbolt 5 zal een indrukwekkende bidirectionele bandbreedte van 80 gigabit per seconde (Gbps) leveren en met de Bandwidth Boost-functie zelfs tot 120 Gbps bieden voor optimale weergave-ervaringen en gegevensverbindingen. Deze verbeteringen zijn tot drie keer sneller dan bestaande connectiviteitsoplossingen en zullen voldoen aan de groeiende behoeften van contentmakers, gamers en professionals die werken met hoge-resolutie beeldschermen en grote bestanden.

Deze technologie, gebaseerd op standaarden zoals USB4 V2, DisplayPort 2.1 en PCI Express Gen 4, zal breed compatibel zijn met eerdere Thunderbolt- en USB-versies. Dit betekent dat gebruikers hun bestaande randapparatuur kunnen blijven gebruiken met Thunderbolt 5.

De aankondiging van Thunderbolt 5 is een mijlpaal in de geschiedenis van Intel als toonaangevende leverancier van bekabelde connectiviteitsoplossingen. Intel werkt nauw samen met partners om Thunderbolt-technologie uit te breiden naar de wereldwijde pc-markt en de visie van één universele USB-C-poort te realiseren.

Computers en accessoires met Intel’s Thunderbolt 5-controller, met de codenaam “Barlow Ridge”, zullen naar verwachting beschikbaar zijn vanaf 2024. Dit nieuws komt op een moment dat de vraag naar snellere en krachtigere connectiviteit blijft groeien, en Thunderbolt 5 belooft aan deze eisen te voldoen en een nieuwe standaard te zetten voor prestaties en betrouwbaarheid in de wereld van bekabelde connectiviteit.Bronnen: Intel

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?