“Intel kondigt Xe HPG-grafische kaart aan op 26 maart”


Recent is er een mysterieuze website verschenen welke aangeeft dat Intel zijn nieuwe Xe-HPG grafische kaarten op 26 maart aan zal kondigen. Dit zal plaatsvinden om 17:00 CET.

Mogelijk specificaties van de nieuwe grafische kaarten van Intel zijn eerder verschenen op Twitter. Het zou gaan om de Xe-HPG lijn welke gebaseerd worden op de DG2-GPU, welke uit maar liefst zes modellen zou kunnen gaan bestaan. Genoemd worden een aantal modellen welke variëren tussen 96 Execution Units (768 cores) en 512 Execution Units (4096 cores), qua grafisch RAM zal het variëren tussen de 4GB en 16GB met een 64-bit, 128-bit, 192-bit of 256-bit bus.

In de komende periode zou Intel niet van plan zijn de Xe HPG-videokaarten op basis van DG2 los te verkopen, deze zullen daarom enkel in pre-build systemen beschikbaar komen van OEM-partners. Omdat deze grafische kaarten een niet heel hoog vermogen hebben zullen deze vooral voor relatief goedkope, al dan niet middenklasse systemen geschikt zijn.

Voor nu is het wachten tot Intel meer bekend maakt op 26 maart.Bronnen: Intel

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.