Intel laat meer zien van Arc-GPU voor desktops


Intel heeft op Youtube een video gepubliceerd waarin de nieuwe Arc-grafische kaart voor desktops getoond wordt. Recent heeft Intel al de grafische chips voor laptops geïntroduceerd, en het merk laat hiermee weten dat de desktopmarkt ook bijna aan de beurt is.

In de video is Intel’s waarschijnlijke ‘Founders Edition’ te zien, een niet al te opvallende zwart/zilveren kaart, met een dual-slot formaat. De kaart krijgt zo te zien een metalen backplate die een hele zijde bedekt, met daarop het Intel Arc-logo. Aan de voorkant zien we nog een Intel-Arc logo, met hierbij LED’s om zo het logo iets meer op te laten vallen. Voor de koeling zijn er twee fans en een heatsink, niet veel geks.

Mogelijk specificaties van de nieuwe grafische kaarten voor desktops zijn ook eerder verschenen op Twitter. Het zou gaan om de Xe-HPG lijn welke gebaseerd worden op de DG2-GPU, welke uit maar liefst zes modellen zou kunnen gaan bestaan. Genoemd worden een aantal modellen welke variëren tussen 96 Execution Units (768 cores) en 512 Execution Units (4096 cores), qua grafisch RAM zal het variëren tussen de 4GB en 16GB met een 64-bit, 128-bit, 192-bit of 256-bit bus.

Het is nog niet helemaal bekend wanneer de Arc-grafische kaarten voor desktops precies klaar voor lancering zullen zijn. Voor nu is het wachten tot Intel hier meer over bekendmaakt.Bronnen: Intel

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments