Intel lanceert de 14e generatie processors


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Intel

Intel heeft de Intel Core 14e generatie desktopprocessorfamilie gelanceerd, met de Intel Core i9-14900K als vlaggenschip. Deze nieuwe reeks biedt zes ontgrendelde desktopprocessors bij de lancering, met maximaal 24 kernen, 32 threads en een indrukwekkende 6 GHz kloksnelheid. De Intel Core i7-14700K heeft 20 kernen en 28 threads, dankzij vier extra Efficiëntie-kernen (E-cores) in vergelijking met eerdere generaties. Bovendien bevat de nieuwe Intel Extreme Tuning Utility (XTU) nu een AI Assist-functie voor eenvoudige AI-geleide overklokopties voor geselecteerde ontgrendelde Intel Core 14e gen processoren.

Deze processoren zijn bedoeld voor zowel gamers als makers. De i9-14900K, met zijn 6 GHz kloksnelheid, is de snelste desktopprocessor ter wereld en biedt gamers een voorsprong. De i7-14700K met extra kernen zorgt voor aanzienlijke prestatieverbeteringen voor creatieve toepassingen. Deze processoren zijn compatibel met bestaande 600/700-serie moederborden.

Intel’s prestatiehybride architectuur levert tot 23% betere gamingprestaties in vergelijking met de concurrentie, en nieuwe gaminggerichte functies zoals Intel Application Optimization (APO) verbeteren de toepassingsverdeling. Overklokken wordt eenvoudiger gemaakt met de Intel XTU AI Assist-functie en ondersteuning voor DDR5 XMP-snelheden boven 8.000 MT/s.

Deze generatie biedt ook Wi-Fi 6/6E en Bluetooth 5.3-ondersteuning, met voorbereiding voor Wi-Fi 7 en Bluetooth 5.4, evenals Thunderbolt 4 en toekomstige Thunderbolt 5-ondersteuning voor snelle bekabelde verbindingen. De Intel Core 14e generatie desktopprocessors zijn beschikbaar vanaf 17 oktober 2023 via retailwinkels en OEM-partner systemen en bieden enthousiastelingen krachtige prestaties voor zowel gaming als creatieve taken.Bronnen: Intel

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?