Intel lanceert vernieuwde NUC 13 Extreme met Core i9-13900K


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Intel

Recent lanceerde Intel de nieuwe Intel NUC 13 Extreme Kit (codenaam Raptor Canyon) en Intel NUC 13 Extreme Compute Element, die samen de krachtigste Intel NUC ooit gebouwd vormen. De NUC 13 Extreme beschikt over unlocked 13e generatie Intel® Core-desktopprocessors en ruimte voor nieuwe triple-slot, 12-inch grafische kaarten om nog meer prestaties te ontketenen voor enthousiaste gamers en creators.

De Intel NUC 13 Extreme combineert een geoptimaliseerd thermisch ontwerp met buitengewone prestaties. Het opnieuw ontworpen chassis optimaliseert de luchtstroom om ruis en throttling te verminderen tijdens intense gameplay en zware workloads, en dit alles met behoud van de kenmerkende compacte NUC-voetafdruk.

Over zijn minimalistische ontwerp, enorme kracht: de modulaire Intel NUC 13 Extreme bereikt ongelooflijke snelheid met een 13e-generatie Intel Core i9-desktopprocessor met acht Performance-cores (P-cores) en 16 Efficient-cores (E-cores) , 32 threads en tot 5,8 GHz maximale turbofrequentie.

De NUC 13 Extreme bevat alle extra functies en connectiviteit die gamers nodig hebben, waaronder:
– Ondersteuning voor maximaal 64 GB dual-channel DDR5-5600 MHz SODIMM’s.
– Ondersteuning voor PCIe Gen5 x16 nieuwe triple-slot 12-inch grafische kaarten.
– Ondersteuning voor maximaal drie PCIe Gen 4 NVMe SSD’s (M.2 2280).
– Intel 2.5GbE (i226-V)/10GbE (AQC113) LAN.
– Intel Killer Wi-Fi 6E.
– Twee Thunderbolt™ 4-poorten.
– Zes USB 3.2 Gen2 poorten aan de achterkant.

Prijzen en beschikbaarheid
De Intel NUC 13 Extreme zal naar verwachting als eerste beschikbaar zijn in China en in het vierde kwartaal van 2022 voor een breder publiek worden uitgebracht. De prijzen voor de Intel NUC 13 Extreme Kit zullen variëren van $ 1179 tot $ 1549 en $ 760 tot $ 1100 voor het Intel NUC 13 Extreme Compute Element, afhankelijk van de configuratie, en stelt gebruikers in staat hun geheugen, opslag en besturingssysteem aan te passen aan hun behoeften.Bronnen: Intel

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.