Intel maakt morgen meer bekend over de Arc A380-GPU


Het lijkt er op dat vanaf morgen meer bekend gemaakt gaat worden over de Intel Arc A380-grafische kaart. Dit blijkt uit in het verleden betrouwbaar gebleken bronnen, Twitter-gebruiker momomo_us heeft in het verleden vaker juiste details over nieuwe grafische kaarten en andere hardware gelekt.

Deze grafische kaart is de eerste die Intel uitbrengt in de nieuwe Arc-serie voor desktops, en zal een zogenaamd low-end model zijn voor niet al te veeleisende gebruikers. Zelf benoemd Intel 1080P met 60 fps als minimum, en behaalt dit ook ruim in (relatief lichte) games zoals Apex Legends, Fortnite en Dota 2.

Zo beschikt de Arc A380 over 8 Xe-cores, een kloksnelheid van 2000MHz en 6GB GDDR6-geheugen met een snelheid van 15,5Gbps. Verder is het maximale vermogen 75W, wat betekend dat de kaart geen aparte voedingsaansluiting nodig zal hebben.

Intel geeft de Arc A380 een prijskaartje van 1030 Chinese Yen, omgerekend zo’n 150 euro. Of de grafische kaart in Europa ook precies deze prijs zal worden is helaas nog niet bekend.Bronnen: Videocardz.com, Videocardz.com, momomo_us

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.