Intel maakt specificaties Core i9-12900KS officieel bekend


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Intel

Intel heeft vandaag alle details en beschikbaarheid aangekondigd van de nieuwe 12e generatie Intel® Core™ i9-12900KS, ’s werelds snelste desktopprocessor. Het levert tot 5,5 GHz maximale turbofrequentie – in specificatie met Intel® Thermal Velocity Boost en is voorzien van Intel® Adaptive Boost-technologie (Intel® ABT) om de ultieme game-ervaring te bieden.

De unlocked i9-12900KS-processor is de ultieme processor voor liefhebbers en gamers die de snelste beschikbare processor willen. Met 16 cores (acht performance-cores en acht efficiency-cores) en 24 threads, en tot 5,5 GHz maximale turbofrequentie, 150 W processorbasisvermogen en 30 MB Intel® Smart Cache voor nog meer gamingkracht en prestaties.

De belangrijkste kenmerken en mogelijkheden van de i9-12900KS zijn onder meer:
– Tot 5,5 GHz maximale turbofrequentie met Intel Thermal Velocity Boost.
– Intel Adaptive Boost-technologie voor verbeterde spelprestaties door opportunistisch hogere multi-core turbofrequenties toe te staan.
– 16 cores (acht P-cores en acht E-cores), 24 threads, 150 W processorbasis, 30 MB Intel Smart Cache en PCIe Gen 5.0 en 4.0 ondersteuning.
– Tot DDR5 4800 MT/s en DDR4 3200 MT/s ondersteuning.
– Chipset compatibel met bestaande Z690-moederborden met de nieuwste BIOS aanbevolen voor de beste game-ervaring.
– Met de i9-12900KS-processor kunnen gamers en liefhebbers van overklokken de prestaties naar een hoger niveau tillen.

Prijzen en beschikbaarheid
Deze speciale editie-processor is vanaf 5 april beschikbaar met een aanbevolen klantprijs vanaf $ 739. Het is te vinden bij retailers over de hele wereld als een boxed processor en geïntegreerd in systemen van Intel’s channel- en OEM-partners.Bronnen: Intel

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.