Intel maakt specs Arc-serie grafische kaarten bekend


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Intel

Intel heeft broodkruimels laten vallen op de aankomende grafische kaarten voor desktops, en het is eindelijk tijd om ze samen te brengen in een grote, gelukkige familie. Net zoals Intel® Core™ CPU’s die meerdere prestatieniveaus bieden, zoals i3, i5 en i7, zullen desktop-GPU’s uit de A-serie beschikbaar zijn als Intel Arc 3, 5 en 7 graphics.

Intel® Arc™ A-serie 3, 5, 7
De Intel Arc A770 en A750 GPU’s vormen de toplaag met respectievelijk 32 en 28 Xe-cores. In het midden heeft de Arc A580 GPU 24 Xe-cores en de budgetvriendelijke Arc A380 met 8 Xe-cores maakt onze desktopkaart op instapniveau. Bekijk hieronder de volledige specificaties:

Intel® Arc™ A-Series 3, 5, 7 Specificaties
Deze specificaties zijn allemaal belangrijke ingrediënten in recepten voor rasters en raytracing, met name de grafische kloksnelheid. Het is geen vaste frequentie, het is eerder de gemiddelde frequentie waarmee deze chips worden uitgevoerd bij verschillende zware en lichte workloads.

Deze specificaties zijn eenvoudig genoeg, behalve de VRAM-grootte op de Intel Arc A770 GPU. Wat is er aan de hand met de twee nummers die daar worden weergegeven? Wanneer onze add-in card (AIC)-partners hun eigen versies van Arc A770-kaarten bouwen, zullen de meeste worden geleverd met 8 GB GDDR6-geheugen. De Intel-merkkaart (IBC) – onze speciale A770 Limited Edition GPU – biedt het dubbele.

Specificaties Intel® Arc™ Graphics A7-serie
Hoewel de hardware in elke SKU varieert, is elke kaart volledig uitgerust! Elke Intel Arc A-serie GPU ondersteunt de nieuwste beeldschermspecificaties zoals HDR en variabele verversingssnelheid, AI-aangedreven opschaling van games met XeSS, ray tracing, aanpasbare prestaties en uitzendingen met Arc Control, en speciale videocoderingshardware voor AV1 en andere populaire codecs.



Bronnen: Intel

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.