Intel onthult details nieuwe generatie processors


Processorfabrikant Intel heeft meer bekend gemaakt over de nieuwe generatie Rocket Lake-architectuur, deze zal de basis vormen voor de 11e generatie desktop-processors.

Zo gaat de nieuwe Rocket-Lake architectuur een verbeterde core-structuur bieden met een betere IPC. Ook zouden de processors ondersteuning krijgen voor PCIe 4.0 en op grafisch gebied wordt het platform voorzien van Intel UHD Xe Graphics.

Verder biedt de nieuwe architectuur ondersteuning tot 8 cores en 16 threads, in tegenstelling tot zijn voorganger welke tot 10 cores en 20 threads ondersteund.


Veel details heeft Intel verder niet bekend gemaakt, meer informatie wordt tegen de aankondiging in het eerste kwartaal van 2021 verwacht.Bronnen: Intel

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.