Intel past geheugensnelheid Arc A380 aan van 16 naar 15,5 Gbps


Eerder deze maand heeft Intel in China de nieuwe Arc A380 al aangekondigd. Hierbij benoemde Intel dat deze nieuwe grafische kaart met 6GB GDDR6-geheugen uitgerust zou worden, wat op een snelheid van 16 Gbps zou werken. Nu blijkt dat Intel dit iets naar beneden heeft geschroefd, naar 15,5 Gbps.

Deze grafische kaart is de eerste die Intel uitbrengt in de nieuwe Arc-serie voor desktops, en zal een zogenaamd low-end model zijn voor niet al te veeleisende gebruikers. Zelf benoemd Intel 1080P met 60 fps als minimum, en behaalt dit ook ruim in (relatief lichte) games zoals Apex Legends, Fortnite en Dota 2.

Zo beschikt de Arc A380 over 8 Xe-cores, een kloksnelheid van 2000MHz en 6GB GDDR6-geheugen. Verder is het maximale vermogen 75W, wat betekend dat de kaart geen aparte voedingsaansluiting nodig zal hebben.

Intel geeft de Arc A380 een prijskaartje van 1030 Chinese Yen, omgerekend zo’n 150 euro. Of de grafische kaart in Europa ook precies deze prijs zal worden is helaas nog niet bekend.Bronnen: Videocardz.com, Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments