Intel Raptor Lake-P processor met 14 cores getest


Een nog niet aangekondigde processor van Intel is pas getest in de Userbenchmark-test. Het gaat om een CPU van de nieuwe generatie Raptor Lake-P serie, waar dit specifieke model beschikt over 14 cores, 20 threads en een kloksnelheid van 4.2GHz in boost, en 2.5GHz basisklok. Volgens WCCTech gaat het hier om de mogelijke i5 K-serie, al is dit nog niet 100% zeker.

Qua score weet deze mysterieuze Raptor Lake-processor zo goed als gelijk te scoren aan de Intel Core i9-12900K in single-core performance, en in multi-core net tussen de Core i9-12900HK en i7-12700K. Wat zeker geen verkeerde scores zijn.

Naar alle verwachtingen zal Intel eind dit jaar, begin volgend jaar de 14e generatie Raptor Lake processors aankondigen. Tegen die tijd houden we de geruchten goed in gaten.Bronnen: momomo_us, WCCFTech

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments