Intel start leveringen Alder Lake-M processors aan fabrikanten


Op Twitter heeft Gregory M Bryant, general manager en executive vice president van Intel, aangekondigd dat het merk gestart is met het leveren van 12e generatie Alder Lake processors aan klanten. Specifiek gaat het hier om de mobiele Alder Lake-M serie, mobiele processors met krachtige prestaties, welke toch zuinig genoeg blijven voor gebruik in een laptop of ander mobiel apparaat. Deze CPU’s zullen niet los verkrijgbaar komen, ze zijn namelijk alleen bedoelt om in een pre-build systeem gebruikt te worden.

Welke modellen er precies uitgebracht zullen worden is nog niet bekend. Intels Alder Lake-M serie zal vermoedelijk ondersteuning bieden voor de nieuwe DDR5-geheugenmodules en Thunderbolt 4. Verder beschikt de Alder Lake-serie over de Golden Cove + Gracemont 10nm SuperFin-architectuur met ondersteuning tot 16 cores en 24 threads. Intel heeft dit echter nog niet bevestigd.Bronnen: Intel

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.