Intel toont eerste officiële foto van Alder Lake-processor


Op Twitter heeft de ‘Executive Vice President’ en ‘General Manager’ van de ‘Client Computing Group’ van Intel de eerste afbeeldingen gedeeld van Intels 12 generatie Alder Lake-processors. Op de foto staat een nog onbekend model weergegeven, waarbij het niet zeker is welk exacte type het is. Dat het om een Alder Lake-processor gaat is wel duidelijk, deze nieuwe generatie heeft namelijk een rechthoekige vorm, die in de afbeelding goed terug te zien is.

Bekend is dat Intel de nieuwe Alder Lake-S serie in de tweede helft van dit jaar uit zal brengen, vermoedelijk zelfs deze maand. Met deze nieuwe serie zal Intel van de huidige LGA1200-socket overstappen naar LGA1700, waarbij de moederbord chipsets van de nieuwe Intel 600-generatie ook niet compatible zullen zijn met oudere 500- en lagere modellen.

Intels Alder Lake zal verder ondersteuning bieden voor de nieuwe DDR5-geheugenmodules en Thunderbolt 4. Verder beschikt de Alder Lake-serie over de Golden Cove + Gracemont 10nm SuperFin-architectuur met ondersteuning tot 16 cores en 24 threads.Bronnen: Gregory M Bryant

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments