Intel toont naamgeving Core i9-10900KS


In de algemene voorwaarden voor een Crysis Remastered Game Bundle promotie heeft Intel een nog niet eerder vertoonde processor opgelijst. Het gaat om de Intel Core i9-10900KS. Dat zou betekenen dat Intel mogelijks nog een nieuwe Comet Lake-S processor zal aankondigen, vlak voor de aankondiging van de nieuwe Intel Rocket Lake-S processoren.


In 2019 introduceerde Intel al eerder een KS-variant van een processor. Destijds ging het om de Core i9-9900KS, welke naast de i9-9900K gevoerd werd. De KS-variant beschikte over een hogere Power Level 2 (PL2) en een all-core boost-clock van 5 GHz, waar de K-variant het moest stellen met een all-core boost-clock van 4.7 GHz. In feite kon gesteld worden dat de KS-variant profiteerde van een hogere all-core boost door de beste chips te selecteren. Met een reguliere i9-9900K konden gelijkaardige resultaten behaald werden, al was een overclock noodzakelijk en konden de resultaten niet gegarandeerd worden.

Interessant is echter dat Intel juist nu een nieuwe Comet Lake-S processor oplijst. Dit is opvallend aangezien verwacht wordt dan Intel komende maand de nieuwe Rocket Lake-S processoren zal aankondigen. Deze processoren zullen gebaseerd zijn op de Cypress Cove architectuur welke een hogere “Instructions Per Cycle” (IPC) zal bieden. Tot op heden gelekte informatie doet echter suggereren dat een Core i9-10900K sneller presteert in multi-core toepassingen dan de Core i9-11900K, iets wat een mogelijk verkoopargument zou kunnen zijn voor de nog niet aangekondigde Intel Core i9-10900KS. We dienen echter in ons achterhoofd te houden dat de vermelding van de processor niet impliceert dat Intel daadwerkelijk de chip zal aankondigen.Bronnen: Intel

Over Matthijs
Matthijs is een nieuwe kracht binnen het Techtesters team. Hij heeft een voorliefde voor computers en gadgets, en hij studeert Informatica aan de Universiteit van Hasselt.