Intel XE DG1-GPU gaat niet werken met AMD-processors


De recent verschenen videokaart van Intel, namelijk de Iris Xe DG1, zou volgens berichtgeving van Legitreviews enkel met Intel-processors kunnen werken, dit zou gelimiteerd zijn door de EUFI BIOS.

Specifiek zou de ondersteuning zelfs alleen voor de Intel Coffee Lake-S en Comet Lake-S series komen, welke ondertussen de oudere generatie vormen, waarbij een ingebouwde Iris Xe-chip ook vereist is. Of de nieuwe Rocket Lake-S ook ondersteunt wordt is nog niet bekend.

Zo zal de DG1 voor desktops beschikken over 80 Execution Units en 4GB 128bit-geheugen, dit tegenover 96 Execution Units van de laptopvariant. Verder zal het vermogen 30W betreffen, waarmee deze een iets hoger vermogen heeft dan de mobiele versie, welke het met 25W moet doen. Dit laatst zal betekenen dat de desktopversie een hogere kloksnelheid zal ondersteunen.

In de komende periode is Intel niet van plan de Iris Xe-videokaarten op basis van DG1 los te verkopen, deze zullen daarom enkel in pre-build systemen beschikbaar komen van OEM-partners. Omdat deze grafische kaarten een niet heel hoog vermogen hebben zullen deze vooral voor relatief goedkope, al dan niet middenklasse systemen geschikt zijn.Bronnen: Legitreviews

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.