Intels 11e generatie Rocket Lake-S CPU’s komen 15 maart in de winkels


Volgens berichtgeving van Intel via HKEPC zou het merk van plan zijn de nieuwe generatie Rocket Lake-S processors vanaf 15 maart beschikbaar te stellen voor consumenten. Deze 11e generatie Intel-CPU’s zou volgens dit bericht eerst met een select aantal uitgebracht worden, al is het niet bekend welke types exact.

Deze nieuwe Rocket-Lake architectuur gaat een verbeterde core-structuur bieden met een betere IPC. Ook zouden de processors ondersteuning krijgen voor PCIe 4.0 en op grafisch gebied wordt het platform voorzien van Intel UHD Xe Graphics, althans de versies met ingebouwde graphics. Verder biedt de nieuwe architectuur ondersteuning tot 8 cores en 16 threads, in tegenstelling tot zijn voorganger welke tot 10 cores en 20 threads ondersteund.

Eerder verschenen er ook al prijzen voor alle modellen van de nieuwe Rocket Lake-S processors, of deze ook daadwerkelijk allemaal gelijk verkrijgbaar zullen zijn bij de waarschijnlijke launch op 15 maart is nog niet bekend. Tot op heden moet Intel deze informatie nog bevestigen.Bronnen: HKEPC

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.