Intels 12e generatie i9-12900K verschijnt in Basemark


In Basemark, een bekende benchmarktool, is een nieuwe Intel-processor verschenen van de binnenkort uit te brengen Alder Lake-S serie. Het zou gaan om de i9-12900K, een processor met acht performance- en acht efficiëntie-cores. Daarbij zou deze CPU 24 threads tot zijn beschikking hebben, een TDP van 125W en een boostkloksnelheid tot 5.0GHz.

Bij deze benchmark behaalde de i9-12900K een score van 17744, in combinatie met een NVIDIA GeForce RTX 3080. Deze tool test op grafische kaarten, waarbij de behaalde score ook overeenkomt met eerdere scores die de RTX 3080 in combinatie met andere processors behaalde. Het is nog niet zeker of deze gegevens van Basemark ook helemaal juist zijn, de komst van een 12-core i9-processor is echter erg aannemelijk.


Bekend is dat Intel de nieuwe Alder Lake-S serie later dit jaar uit zal brengen. Met deze nieuwe serie zal Intel van de huidige LGA1200-socket overstappen naar LGA1700, waarbij de moederbord chipsets van de nieuwe Intel 600-generatie ook niet compatible zullen zijn met oudere 500- en lagere modellen.Bronnen: Basemark via Videocardz.com, Baseleaks

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.