Intel’s Arc Alchemist-GPU’s voor desktops komen in Q2 verkrijgbaar


Intel heeft meer bekendgemaakt over wanneer het merk de nieuwe line-up grafische kaarten in de schappen zal zetten. Zo lijkt het er op dat de eerste mobiele grafische kaarten dit kwartaal nog verkrijgbaar komen, en de desktopvarianten zullen in het tweede kwartaal moeten volgen. Verder werkt Intel ook nog aan varianten voor workstations, die in het derde kwartaal te koop zullen zijn.

Eerder deze vorige maand verschenen al specificaties van een vijftal modellen voor laptops welke Intel vermoedelijk uit zal brengen. De krachtigste, met 512 Execution Units, heeft maar liefst 16GB grafisch geheugen op een 256-bit bus, goed voor een bandbreedte van 512GB/s. De andere modellen hebben 384, 256, 128 en 96 Execution Units, met geheugencapaciteiten van respectievelijk 12GB, 8GB en 4GB voor zowel de 128 als de 96.

Mogelijk specificaties van de nieuwe grafische kaarten voor desktops zijn ook eerder verschenen op Twitter. Het zou gaan om de Xe-HPG lijn welke gebaseerd worden op de DG2-GPU, welke uit maar liefst zes modellen zou kunnen gaan bestaan. Genoemd worden een aantal modellen welke variëren tussen 96 Execution Units (768 cores) en 512 Execution Units (4096 cores), qua grafisch RAM zal het variëren tussen de 4GB en 16GB met een 64-bit, 128-bit, 192-bit of 256-bit bus.

Op dit moment is er nog niet veel bekend over de grafische kaarten voor workstations.Bronnen: harukaze, Intel, 9550pro

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.