“Intels LGA1700- en LGA1800-sockets verschenen”


Op Twitter zijn afbeeldingen van nieuwe Intel sockets verschenen. Het gaat om versies van de nieuwe generatie, namelijk LGA1700 en LGA1800. Waar Intels nieuwste 11e generatie processors nog gebruik maakt van de LGA1200-socket zullen de nieuwere generatie gebruik maken van een flink grotere voetprint.

Bij een van deze sockets hoort de Alder Lake S-serie. Bekend is dat Intel de nieuwe Alder Lake-S serie in de tweede helft van dit jaar uit zal brengen. Met deze nieuwe serie zal Intel van de huidige LGA1200-socket overstappen naar LGA1700, waarbij de moederbord-chipsets van de nieuwe Intel 600-generatie ook niet compatible zullen zijn met oudere 500- en lagere modellen.

Daarbij zullen deze nieuwe LGA1700 en LGA1800-sockets niet meer vierkant, maar rechthoekig zijn. Waarom Intel precies voor deze grotere vorm gekozen heeft is niet bekend, hierdoor zullen oudere processors fysiek ook niet compatible zijn met de nieuwere moederborden met LGA1700 en LGA1800.Bronnen: momomo_us, 9550Pro

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments