Intel’s Pentium- en Celeron-modellen vallen voortaan onder de Intel ‘Processor’-serie


Intel heeft bekend gemaakt dat de volgende generatie Pentium- en Celeron-processors voor laptops onder een andere naamgeving zullen vallen, namelijk Intel Processors. Naar eigen zeggen maakt het merk hiermee de keuze voor de consument eenvoudiger door minder verschillende naamgevingen te gebruiken. Of dit ook zo in de praktijk uit zal vallen moet nog blijken. Intel zegt er het volgende over:


Begin persbericht van Intel

Vandaag introduceert Intel een nieuwe processor voor de essentiële productruimte: Intel® Processor. Het nieuwe aanbod vervangt de Intel Pentium®- en Intel Celeron®-branding in de productstapel van 2023 notebooks.

“Of het nu voor werk of ontspanning is, het belang van de pc is alleen maar duidelijker geworden naarmate het razendsnelle tempo van technologische ontwikkeling de wereld blijft vormen. Intel zet zich in om innovatie te stimuleren ten voordele van gebruikers, en onze instapprocessorfamilies zijn cruciaal geweest voor het verhogen van de pc-standaard in alle prijsklassen. De nieuwe Intel Processor-branding zal ons aanbod vereenvoudigen, zodat gebruikers zich kunnen concentreren op het kiezen van de juiste processor voor hun behoeften.”
Josh Newman, Intel vice president en interim algemeen manager van Mobile Client Platforms

Waarom het ertoe doet
Met deze nieuwe, gestroomlijnde merkarchitectuur zal Intel zich blijven concentreren op zijn vlaggenschipmerken: Intel® Core™, Intel® Evo™ en Intel vPro®. Bovendien stroomlijnt deze update het merkaanbod in pc-segmenten om Intel-klantcommunicatie over de waardepropositie van elk product mogelijk te maken en te verbeteren, terwijl de aankoopervaring voor klanten wordt vereenvoudigd.

Over Intel Processor
Intel-processor zal dienen als de merknaam voor meerdere processorfamilies, waardoor de aankoopervaring van het product voor consumenten wordt vereenvoudigd. Intel zal binnen segmenten dezelfde producten en voordelen blijven leveren. Het merk laat het huidige productaanbod van Intel en de productroutekaart van Intel ongewijzigd.


Bronnen: Intel

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.