Intels Rocket Lake verkrijgbaar vanaf maart 2021


Details over Intels nieuwe Rocket Lake-processors zijn online verschenen. Waar dit eerder om geruchten ging is er nu meer bevestiging over deze nieuwe CPU’s.

Deze details verschenen op de website van WCCFTech, en er wordt onder meer gesproken over backwards-compatibiliteit met Intels Z490-chipsets. Deze processors zullen gebruik maken van de 14nm-architectuur, en gebruikt worden tot Intel overstapt naar de 10nm SuperFin-architectuur.

Zo gaat de nieuwe Rocket-Lake architectuur een verbeterde core-structuur bieden met een betere IPC. Ook zouden de processors ondersteuning krijgen voor PCIe 4.0 en op grafisch gebied wordt het platform voorzien van Intel UHD Xe Graphics. Verder biedt de nieuwe architectuur ondersteuning tot 8 cores en 16 threads, in tegenstelling tot zijn voorganger welke tot 10 cores en 20 threads ondersteund.Intels Rocket Lake-S processors komen vanaf maart 2021 beschikbaar. Welke modellen Intel voor welke prijzen gaat aankondigen is nog niet bekend gemaakt.Bronnen: WCCFTech

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.