Intel’s Xe-HPG DG2 gaming-GPU verschenen op Twitter


Een afbeelding van Intels nieuwe gaming-GPU is recent verschenen op Twitter. Het gaat om de Xe-HPG DG2, specifiek het krachtigste model welke uiteindelijk met 16GB grafisch geheugen en 512 Execution Units uitgebracht zal worden. Met deze grafische kaarten zal Intel vermoedelijk de concurrentie aan willen gaan met fabrikanten zoals NVIDIA en AMD.

Mogelijk specificaties van de nieuwe grafische kaarten van Intel zijn eerder verschenen op Twitter. Het zou gaan om de Xe-HPG lijn welke gebaseerd worden op de DG2-GPU, welke uit maar liefst zes modellen zou kunnen gaan bestaan. Genoemd worden een aantal modellen welke variëren tussen 96 Execution Units (768 cores) en 512 Execution Units (4096 cores), qua grafisch RAM zal het variëren tussen de 4GB en 16GB met een 64-bit, 128-bit, 192-bit of 256-bit bus.

Voor nu is het nog niet bekend wanneer Intel precies deze grafische kaarten uit gaat brengen.Bronnen: Pete Brubaker

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments