InWin toont nieuwe Luna AL120 behuizingsventilator


Recent heeft fabrikant InWin een nieuwe ventilator voor computerbehuizingen uitgebracht: de Luna AL120. Deze 120mm fan heeft volgens het merk een geoptimaliseerd ontwerp voor een krachtige statische druk, waarmee deze ideaal is voor radiatoren met vloeistofkoeling of een systeem met hoge luchtstroombehoeftes. Op de negen halve maan-vormige ventilatorenbladen weerkaatst de ingebouwde aRGB-verlichting in een kleur naar keuze.

De draaisnelheid van de Luna AL120 is instelbaar tussen de 400 en 1800rpm via een 4-pin PWM-aansluiting. Daarbij zijn de hoeken van de ventilator voorzien van rubbers die vibratie verminderen, waardoor ze stil tijdens gebruik zullen zijn. InWin biedt bij de Luna AL120-fans de mogelijkheid tot drie fans in serie aan te sluiten, om zo de hoeveelheid kabels naar het moederbord te verminderen.

Met de instelbare RGB-verlichting kunnen tot 16,8 miljoen kleuren getoond worden, wat via de RGB-software van Asus, Gigabyte, MSI of ASRock bedient kan worden. Daarbij levert InWin ook een aRGB-controller met een van de starterkits bestaande uit drie Luna-fans.

Voor een losse Luna AL120 vraagt InWin €9,90, de luxere kit die uit drie ventilatoren en een aRGB-controller bestaat zal €29,90 gaan kosten.Bronnen: InWin

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.