Jabra en Lenovo kondigen systeem aan voor Microsoft Teams Rooms


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Jabra

Jabra en Lenovo breiden hun samenwerking verder uit met het Jabra PanaCast 50 Room System. Dit systeem voor de hybride werkplek is geoptimaliseerd voor gebruik met Microsoft Teams Rooms. De eenvoudige, speciaal ontwikkelde en modulaire roomkit voorziet bedrijven van meer samenwerkingsmogelijkheden en zorgt voor meer productiviteit op de hybride werkplek. Deze plug-and-play oplossing is een primeur van Jabra en is gecertificeerd voor en uitgerust met Teams Rooms-software.

Het systeem bevat de Jabra PanaCast 50 en Lenovo ThinkSmart Core Kit. De PanaCast 50 biedt innovatieve 180-graden panoramische-4K-video en werkt naadloos samen met de lay-out op de eerste rij van Microsoft Teams Rooms om hybride vergaderingen inclusiever en boeiender te maken. Lenovo’s ThinkSmart Core Kit bevat de ThinkSmart Core en de ThinkSmart Controller, een 10,1-inch 10-punts HD-aanraakscherm waarmee gebruikers vergaderingen kunnen starten en beheren, evenals inhoud kunnen delen en samenwerken met collega’s die op afstand werken.

De nieuwe productbundel biedt alles wat nodig is om een ​​Teams Room in te richten. Het 180-graden zicht van de Jabra PanaCast 50 zorgt ervoor dat elke deelnemer gezien kan worden, waar ze ook zitten. Dit wordt nog versterkt door Dynamic Composition, een intelligente cameratechnologie die Jabra samen met Microsoft heeft ontwikkeld en eerder dit jaar is uitgebracht. Het helpt de kloof tussen persoonlijke en externe deelnemers aan een vergadering te overbruggen door een close-up beeld te geven van deelnemers in de ruimte wanneer ze spreken.

Lenovo’s ThinkSmart Core wordt aangedreven door een 11e generatie Intel® Core™ vPro®-processor en levert connectiviteit om elke vergaderruimteconfiguratie te ondersteunen. Het ingetogen maar stijlvolle ontwerp betekent dat het discreet kan worden geplaatst, en het heeft poorten om meerdere audio- en visuele accessoires te ondersteunen, samen met geïntegreerd kabelbeheer. De gebruiksvriendelijke Teams Rooms-interface van de ThinkSmart Controller maakt hem ideaal voor vergaderingen en samenwerking. Het heeft geïntegreerde infraroodsensoren die detecteren wanneer deelnemers de kamer binnenkomen en het systeem automatisch in- en uitschakelen.

Het systeem bestaat uit de Jabra PanaCast 50 en Lenovo ThinkSmart Core Kit en is vanaf 15 september 2022 beschikbaar.Bronnen: Jabra

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.