Jabra vernieuwt Elite-serie met de Elite 5 in-ears


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Jabra

Jabra introduceert de nieuwste toevoeging aan de True Wireless-serie, de Jabra Elite 5. De nieuwe allround oordopjes zijn gemaakt voor iedereen die op elke plek gesprekken wil voeren en wil genieten van vrije tijd.

Met de Jabra Elite 5 behoud je de volledige focus op het werk dankzij de nieuwe Hybride Active Noise Cancellation (ANC) functie, aangedreven door de Qualcomm QCC3050 Bluetooth chipset. De Hybride ANC maakt gebruik van feedbackmicrofoons aan de binnenkant van het oor, en feed-forwardmicrofoons aan de buitenkant van het oor. De ANC-prestaties zijn daardoor minder gevoelig voor de positie van de oordopjes in het oor. Dit zorgt voor een betrouwbare ruisonderdrukking over een breder frequentiebereik.

Daarnaast is het beantwoorden van oproepen met de Jabra Elite 5 nog eenvoudiger dankzij de 6-microfoon gesprekstechnologie met externe microfoons die altijd actief zijn. Bovendien helpen de interne microfoons je stem een handje als het buiten waait. Tijdens het dragen van de oordopjes ervaar je uitstekend geluid door de 6 mm luidsprekers en Qualcomm® aptX™ Audio, AAC en SBC codecs. Door middel van een samenwerking met Spotify is het mogelijk voor gebruikers om gebruik te maken van Spotify Tap Playback.

De Elite 5 oordopjes hebben een bescheiden, comfortabele en compacte pasvorm. En naast het stijlvolle ontwerp, maken de oortjes naadloos verbinding met apparaten en apps, zodat je overal kunt werken of van muziek kan genieten. Deze verbeterde connectiviteit wordt ondersteund door Bluetooth Multipoint, Google Fast Pair, Microsoft Swift pair, Google Assistant, en Alexa Built-In, geactiveerd via spraak.

De oordopjes bieden een afspeeltijd tot 7 uur met ANC aan, en tot wel 28 uur met de draadloze oplaadhouder. De Elite 5 is ook uitgerust met een aanpasbare equalizer en beschikt over een IP55- duurzaamheidsclassificatie, waardoor ze bestand zijn tegen regen en zonlicht.

Pijzen en beschikbaarheid
De Jabra Elite 5 is verkrijgbaar vanaf vandaag voor ongeveer €149.Bronnen: Jabra

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.