Kingston kondigt hardwarematig versleutelde IronKey Keypad 200 USB-drive aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Kingston

Kingston kondigt vandaag de Kingston IronKey™ Keypad 200 (KP200) aan. Het is de eerste drive in de markt die de nieuwste FIPS 140-3 Level 3 databeveiliging ondersteunt.

De IronKey™ Keypad 200 is gebouwd met het oog op robuuste bescherming en flexibiliteit in gebruik. De drive biedt XTS-AES 256-bits hardwarematige versleuteling in een alfanumerieke keypad met veel mogelijkheden onafhankelijk van het besturingssysteem. De KP200 bevat een ingebouwde oplaadbare batterij, zodat gebruikers de schijf kunnen ontgrendelen met de keypad voor eenvoudige PIN-toegang, zonder software te gebruiken. Eenmaal ontgrendeld, hebben gebruikers toegang tot hun gegevens door de schijf aan te sluiten op elk apparaat met een ingang voor USB Type-A, waardoor het plug-and-play is voor alle computers ongeacht het besturingssysteem.

De KP200 is FIPS-140-3 Level 3 (in afwachting) gecertificeerd voor beveiliging op militair niveau, en de circuits van de schijf hebben een coating van manipulatiebestendige, sterke epoxy om toegang tot de interne componenten te voorkomen zonder deze te beschadigen. Voor nog meer bescherming is de keypad gecoat met een beschermende polymeerlaag. Dit voorkomt dat wie van kwade wil is de vingerafdrukken op de toetsen kan analyseren.

KP200 ondersteunt een multi-PIN optie, waardoor het gebruik van afzonderlijke beheerder- of gebruikers-PINs mogelijk is. De KP200 vergrendelt de gebruikers-PIN na tien mislukte inlogpogingen, maar als beide PIN’s zijn ingeschakeld, kan de beheerder-PIN worden gebruikt om een gebruikers-PIN en toegang tot het station te herstellen. Als de beheerder-PIN zelf tien keer achter elkaar onjuist wordt ingevoerd, zal de ingebouwde Brute Force-aanvalsbeveiliging het station cryptografisch wissen. Daardoor zal het de gegevens permanent vernietigen en het apparaat resetten. Bovendien kan de KP200 bescherming bieden tegen malware van niet-vertrouwde systemen met twee verschillende alleen-lezen-modi. Deze stellen de beheerder in staat de drive te beveiligen tegen schrijven tijdens een specifieke sessie of in het algemeen bij gebruikerssessies.

De Kingston IronKey Keypad 200 heeft beschikbare opslagcapaciteiten variërend van 8GB tot 128GB en heeft een beperkte garantie van drie jaarBronnen: Kingston

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.