Kingston toont nieuwe NVMe SSD line-up


Kingston heeft vandaag tijdens CES de nieuwe NVMe SSD-productserie geïntroduceerd, dit nieuwe aanbod omvat de eerste PCIe NVMe Gen 4.0 SSD’s en een externe USB 3.2 SSD. Als eerste geeft het merk aan dat de nieuwe PCIe Gen4-schijf uitgebracht zal worden onder de codenaam ‘Ghost Tree’, welke snelheden tot 7000MB/s kan halen op capaciteiten van 1TB tot 4TB.

Vervolgens kwam de NV-serie in beeld, een SSD welke gebruik maakt van PCIe Gen3 en gericht is op beginnende NVMe-gebruikers, met opslagcapaciteiten tot 2TB. Kingstons nieuwe externe XS2000 SSD beschikt over opslagcapaciteiten van 500GB tot 2TB en is voorzien van een USB 3.2 Gen2-interface, waarmee snelheden tot 2000MB/s gehaald kunnen worden. Als laatste de DC1500M, de opvolger van de DC1000M, wat een U.2 NVMe SSD betreft welke geschikt is voor gegevensintensieve activiteiten, zoals webhosting en virtuele infrastructuren, wat hem vooral geschikt maakt voor professionele doeleinden.


Met deze aankondiging toont Kingston de nieuwe line-up aan producten, maar geeft hierbij nog geen prijzen of beschikbaarheid. Deze details worden binnenkort verwacht.Bronnen: Kingston (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.