Kingston verkoopt gamingtak ‘HyperX’ aan HP


Het merk HyperX, voorheen de gamingtak van Kingston, is recent verkocht aan HP. Waar Kingston voornamelijk bekend is van intern geheugen en opslag, bestaat het assortiment van HyperX vooral uit producten gericht op gamers, zoals headsets en toetsenbord, met daarbij ook een breed aanbod aan intern geheugen. Bij de overname zullen echter alle HyperX producten die te maken hebben met opslag en geheugen bij Kingston blijven.

Op het moment heeft HP ook een eigen gamingtak, namelijk HP Omen. Het verschil tussen HP Omen en HyperX is het feit dat HP zich enkel op desktopgamers focust, waar HyperX ook voor consolegamers producten uitbrengt. Als reden voor de overname wordt vooral benoemd het uitbreiden van het assortiment van HP, beiden merken omschrijven het als de beste toekomst voor HyperX.

In totaal zou HP 425 miljoen US-dollar betaald hebben voor de HyperX-gamingtak. Verder verwacht het merk vanaf het tweede kwartaal dit jaar te beginnen met het uitbrengen van nieuwe producten.Bronnen: Kingston (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.