Kingston viert mijlpaal van 100 miljoen verkochte overklokbare geheugenmodules


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Kingston FURY

Kingston FURY heeft vandaag aangekondigd dat het meer dan 100 miljoen overklokbare modules heeft verzonden. In 2002 betrad Kingston de markt voor enthousiastelingen met een lijn van high-performance geheugenmodules onder de naam Kingston HyperX. Gedurende de volgende 19 jaar groeide Kingston de HyperX naam binnen de enthousiastelingen- en gamingruimte, tot de verkoop van de perifere producten aan HP in 2021. Met de voortzetting van het ongelooflijke succes van de HyperX-geheugenproducten heeft Kingston zijn high-performance componentenlijnen omgedoopt tot Kingston FURY, waarbij het middelen en kennis vanuit zijn kernactiviteiten heeft geïnvesteerd om de volgende generatie van enthousiastelingenproducten te creëren. Vandaag de dag wordt de engineering-expertise achter de talrijke overklokrecords en prijzen voortgezet in een nieuw tijdperk van toonaangevende, high-performance, enthousiastelingen- en gamingoplossingen.

Sinds de oprichting heeft Kingston trots zijn testinnovaties en toonaangevende productbetrouwbaarheid gepromoot. In 2005 kreeg Kingston een Amerikaans patent toegekend op een eigen, eerste dynamische burn-in tester, die zorgde voor de hoogste betrouwbaarheid in servergeheugenmodules die worden gebruikt in de grootste datacenters ter wereld. Eerder dit jaar breidde Kingston zijn portfolio uit door de Kingston FURY Renegade Pro DDR5 RDIMM toe te voegen, die overklokbaar server-class DDR5-geheugen biedt voor makers, ingenieurs en data science professionals om aan de vereisten van de nieuwste toepassingen te voldoen. Zijn bekroonde lijn van Kingston FURY Beast DDR5 en Renegade DDR5-geheugenmodules kreeg ook een make-over met de introductie van witte warmteverspreiders om gebruikers in staat te stellen de kleur te kiezen die het beste bij hun individuele stijl past.



Bronnen: Kingston FURY

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.