Best Buy Guide Desktop PC Behuizingen


Update: Juli 2023

Ben je op zoek naar een nieuw huisje voor jouw Desktop PC, maar heb je geen zin om door tig reviews te spitten? Dan is deze koopgids voor jou. Wij hebben uit de vele honderden “ok” behuizingen de beste opties van dit moment voor jou op een rijtje gezet.

We moeten streng blijven en enkel die modellen bespreken die op basis van onze eigen ervaring echt opvallend positief bij zijn gebleven, waardoor we deze winnaars ook oprecht met een “Editor’s Choice” label kunnen voorzien. Daarvoor hebben we vooral ook actuele prijzen naast elkaar gelegd zodat alleen producten die op dit moment ook daadwerlijk goed geprijsd zijn voor wat ze bieden meenemen, hierdoor kan het dus zijn dat een product waar we voorheen juist kritisch over waren vanwege een hoge prijs, momenteel zo maar eens de beste keuze kan zijn.

Zoals altijd hebben we nu verschillende adviezen voor verschillende voorkeuren, bijvoorbeeld specifieke budgetten of gebruiksdoeleinden. Bij elk advies linken we ook direct naar een nette webshop waar het product op dit moment voor een scherpe prijs op voorraad ligt.


40 tot 60 Euro Budget Behuizingen: Deepcool CC560


De afgelopen jaren dachten wij eigenlijk dat het segment van 40 tot 60 euro eigenlijk voorbij was. De prijsklasse waar in het verleden vooral Cooler Master sterk wist te concurreren met “gewoon iets degelijks voor weinig” is gedurende de pandemie redelijk doodgebloed en de keus was vaak tussen een prehistorische behuizing of één die kwalitatief teleurstellend was.

En toen stond de CC560 van DeepCool op tafel. We hebben daar een systeem mee gemaakt zonder dat we hadden gekeken wat hij nu echt kostte. Hoewel basic in een paar opzichten, bijvoorbeeld dat je de klepjes op de expansiesloten moet afbreken in plaats van dat ze met schroefjes vastzitten bleek het een prima degelijke case, met voldoende kabelmanagement en zelfs LED fans erbij. Wij hadden de prijs geschat op zo’n 75 euro, maar de adviesprijs bleek slechts 60 euro, en op moment van schrijven kon je hem zelfs voor zo’n 50 euro thuisbezorgd krijgen. Heb je een hoger budget dan krijg je absoluut wat meer, maar voor dit bedrag is de CC560 in onze optiek de beste budget deal van dit moment.


Je kan de Deepcool CC560 vinden bij:

Amazon.nl (€52)
Amazon.de (€65)

Tot 100 Euro: Corsair 4000D Airflow


Kan je een paar tientjes meer missen dan kom je bij een heel druk stukje van de markt. Alle grote fabrikanten hebben wel een prijs-prestatieknaller rond de 80 tot 110 euro, waarbij je smaak vaak leidend mag zijn. Op dit moment springt de Corsair 4000D er voor ons echter het meest uit, want dit is een moderne case, met alle moderne gebruiksgemakken, en beschikbaar voor zo’n 90 euro bij tal van degelijke webshops wat net wat minder is dan een paar directe alternatieven.

Je kan de Corsair 4000D Airflow vinden bij:

Amazon.nl (€90)
Amazon.de (€90)
Bol.com (€100)

Een mogelijk alternatief met een iets ander design is de Meshify 2 Compact, deze is te vinden bij:

Amazon.nl (€ 113)
Amazon.de (€103)
Bol.com (€120)

100 Euro Plus voor Extra Degelijkheid: NZXT H7 Flow


Wil je wat meer uitgeven dan doe je vooral omdat het kan, niet omdat het moet. Een reden om wat meer uit te geven kan zijn dat je meer ruimte wilt, of gewoon een bovengemiddeld degelijke behuizing wilt. NZXT doet dat al jaren goed met hun H7 (voorheen H700) lijn, en ook op dit moment zou dat dan onze keuze zijn. Voor 130 tot 140 euro krijg je hier een behuizing die nog een heel stuk steviger is gebouwd, extreem makkelijk is om mee te bouwen, alle ruimte heeft voor high-end systemen, plus uitstekend presteert.

Je kan de NZXT H7 Flow vinden bij:

Amazon.nl (€139)
Amazon.de (€131)
Bol.com (€139)

Een alternatief met een wat opvallendere uitstraling is de Fractal Design North Mesh, deze is te vinden bij:

Amazon.nl (€133)
Amazon.de (€156)
Bol.com (€149)


100 Euro Plus voor RGB: Corsair 4000X RGB


Een andere reden kan zijn dat je wellicht wat meer RGB wilt. Als je bereid bent wat meer te betalen voor RGB, doe jezelf dan een plezier een pak een RGB systeem met (relatief althans) de minste hoofdpijn: Corsair’s iCue systeem is zeker niet perfect, maar is on onze ervaring alsnog de oplossing die het beste werkt. De Corsair 4000X is een variant op de bovenstaande kast met RGB controller en fans waar je makkelijker op verder kan bouwen. Hou daarbij dus wel rekening dat je in feite zo’n 35 tot 40 euro meer betaalt puur voor de RGB vergeleken met de 4000X Airflow.


Je kan de Corsair 4000X RGB vinden bij:

Amazon.nl (€132)
Amazon.de (€125)
Bol.com (€147)

Boven de 150 Euro – Luxe voor de Liefhebber


Er is eigenlijk maar één goede reden om 150 euro of meer uit te geven: omdat jij het gewoon echt wilt. Of het nu om een extra bijzonder ontwerp gaat, of een behuizing met een specifieke feature waar jij toevallig blij van wordt, gewoon iets waar jij blij van wordt. Sommigen zijn van mening dat het weggegooid geld is, zelf denken wij dat je je niet hoeft te schamen als jij liever wat meer uit geeft aan jouw hobby. Sterker nog, het is een relatief goedkope hobby vergeleken met tal van anderen.

Omdat dit segment vooral een persoonlijke keuze moet zijn geven we wel twee suggesties waar je naar kan kijken, maar zeggen we nadrukkelijk dat dit inspiratie is: meer uitgeven dan bovengenoemde adviezen is simpelweg niet nodig.

Eén voorbeeld is de NZXT H9 Flow, een degelijke dual-chamber behuizing, een momenteel populaire form factor. De H9 is in onze ervaring echter net wat degelijker dan de aluminium alternatieven van Lian Li die populair zijn.


Je kan de NZXT H9 Flow vinden bij:

Amazon.nl (€190)
Amazon.de (€178)
Bol.com (€190)

Wil je een dure kast met extra veel RGB erin, kijk dan even naar de Corsair 5000T, deze is te vinden bij:

Amazon.nl (€381)
Amazon.de (€360)

De beste ITX case: Cooler Master MasterBox NR200P


Dit was voor ons de meest eenvoudige categorie om in te vullen. De CoolerMaster NR200P kost maar enkele tientjes, maar daarvoor krijg je wel een hele chique, strakke, degelijke behuizing waar nog relatief veel (betaalbare) hardware in te passen valt. Je totale build wordt als SFF build natuurlijk iets duurder dan een ATX kast, maar hier laat Cooler Master zien dat ze nog altijd heer en meester (kunnen) zijn in het bieden van een lekker degelijke kast voor een leuke prijs. Zie hieronder onze video van deze nog-altijd-helemaal-top kast:

Je kan de Cooler Master MasterBox NR200p vinden bij:

Amazon.nl (€50)
Amazon.de (€47)
Bol.com (€89)

De beste mATX case: ASUS Prime AP201


Normaliter horen we vanuit ASUS wanneer ze nieuwe producten uitbrengen. Over de Prime AP201 hoorden wij echter weinig. Toch durfden wij een gokje te maken en haalden we deze kast in huis voor een kennis. HEt bleek een opvallend positieve ervaring: degelijk, leuke design, en vooral ook lekker strak. De markt voor mATX kasten heeft maar weinig liefde gekregen van alle fabrikanten de laatste jaren, dus dit was een positieve verrassing. Als je voor minder dan 100 euro een Micro ATX kast zoekt die wél modern aanvoelt is de AP201 een duidelijke aanrader:

Je kan de ASUS Prime AP201 vinden bij:

Amazon.nl (€99)
Amazon.de (€89)


Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.