Lancering NVIDIA GeForce GTX 1630 voor onbepaalde tijd uitgesteld


Het is inmiddels al even bekend dat NVIDIA werkt aan een nieuwe GeForce GTX-kaart, namelijk de GTX 1630. Dit zal een van de eerste GTX-kaarten sinds tijden zijn, de laatste tijd heeft het merk alleen maar nieuwe RTX-kaarten geïntroduceerd. Nadat de oorspronkelijke lancering van 31 mei al werd opgeschoven naar 15 juni, lijkt dit inmiddels uitgesteld te zijn voor onbepaalde tijd.

Qua specificaties zal de GeForce GTX 1630 gaan beschikken over 512 CUDA-cores, 4GB GDDR6 geheugen met een snelheid van 12Gbps en een vermogen van 75W. Dit kleine vermogen betekend ook dat de kaart geen aparte voedingsadapter nodig zal hebben, een PCIe-slot kan die 75W namelijk al leveren. Ter vergelijking heeft de bestaande GTX 1650 met 896 stuks bijna het dubbele aantal CUDA-cores, maar met zo’n 1.6GHz een stuk lagere kloksnelheid dan de 1800MHz van de nieuwe GTX 1630.

Vanaf nu is het niet bekend wanneer NVIDIA deze nieuwe grafische kaart aan zal kondigen. We zullen het in de gaten houden.Bronnen: Videocardz.com, Videocardz.com [1], Videocardz.com [2]

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments