Lanceringsschema GeForce RTX 4070: reviews online op 12 april


Het lanceringsschema van de NVIDIA GeForce RTX 4070 is pas verschenen op de website van Videocardz.com. Volgens dit schema wordt de RTX 4070 op 12 april officieel aangekondigd, waar op dezelfde dag ook de reviews van de kaarten met MSRP online mogen gaan. De reviews van de kaarten met prijzen boven de MSRP mogen gek genoeg een dag later pas online.

Eerder deze week verscheen er al meer informatie over deze nieuwe grafische kaart, waarbij een lancering op 13 april vermeld werd.

Volgens de laatste geruchten gaat de RTX 4070 beschikken over 5888 CUDA-cores, een kloksnelheid van 1920MHz met boost tot 2475MHz en 12GB GDDR6X-geheugen met een bandbreedte van 504GB/s. Verder is het maximale vermogen zo’n 200W. Er zijn helaas nog geen adviesprijzen bekendgemaakt.Bronnen: hongxing2020, Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.