Lenovo brengt ThinkEdge mini-pc’s uit


Lenovo heeft zijn aanbod van mini-pc’s recent uitgebreid met een tweetal modellen. Deze ThinkEdge SE30 en SE50 onderscheiden zich door hun kleine formaat, en zijn speciaal ontworpen voor de zakelijke markt.

De kleinere ThinkEdge SE30 beschikt over een 11e generatie Intel Core i5 vPro-processor voor verbeterde rekenkracht met krachtige AI-workloads. Ook zal deze pc ondersteuning krijgen over 4G vanaf de launch, met later dit jaar ook 5G. Verder krijgt de SE30 beschikking over 16GB werkgeheugen en 1TB opslag, daarbij werkt de computer passief, dus zonder ventilator, binnen een temperatuurbereik tussen -20 en 60 graden Celsius.

Vervolgens de grotere ThinkEdge SE50, welke bedacht is voor krachtige analyses en verwerking van veel gegevens. Er kan keuze gemaakt worden tussen een 11e generatie Intel Core i5 of i7 vPro-processor en standaard is er 32GB werkgeheugen en 2TB opslag aan boord. Ook deze pc werkt zonder ventilator, oftewel passief, binnen een temperatuurbereik van 0 tot 50 graden Celsius. Daarbij is de SE50 ook IP50-gecertificeerd, wat inhoudt dat deze beschermd is tegen stofafzetting aan de binnenzijde. IP50 staat niet voor waterdichtheid.

Halverwege dit jaar zullen de ThinkEdge SE30 en SE50 van Lenovo verkrijgbaar komen. Prijzen of precieze leverdata zijn nog niet genoemd.Bronnen: Lenovo

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.