Lenovo introduceert 9i en 7i laptops


Lenovo heeft vandaag een aantal nieuwe laptops aangekondigd. Zo zijn er onder andere een aantal high-end laptops in de Yoga 9i-serie en een nieuwe 7i Legion-laptop gericht op gamers bekend gemaakt.

De Lenovo Legion Slim 7i is een dunne en lichte 15,6″ laptop welke beschikt over RTX 2060 Max-Q-videokaart en maximaal een Core-i9 10e generatie-processor. Met een maximale dikte van 17.9mm en een gewicht van ongeveer 1.9kg is dit volgens Lenovo de lichtste laptop met een RTX-videokaart.

Qua hardware-configuraties biedt Lenovo verschillende mogelijkheden, zo kan het standaard 1080P 60Hz-scherm ook vervangen worden door een 4K 144Hz-display, ook het werk- en opslaggeheugen kunnen voor een meerprijs opgewaardeerd worden tot 32GB ram en 2TB-SSD. Prijzen voor de Legion Slim 7i zullen starten bij 1300 euro.


Ook heeft Lenovo een aantal nieuwe laptops in de Yoga 9i-serie geïntroduceerd. Zo komt er een 14-inch laptop, namelijk de Slim, en een 14-inch en 15-inch convertible variant. Alle nieuwe 9i-laptops maken gebruik van de recent geïntroduceerde Intel Tiger Lake-processors met ingebouwde GPU.

Waar de Yoga 9i-convertibles standaard over een 4K scherm beschikken is er bij de Yoga Slim 9i-laptop nog keuze voor een full-hd scherm. Bij de 14-inch laptop en convertible is er nog keuze voor een leren afwerking, de 15-inch convertible is enkel als ‘all-metal’ verkrijgbaar. Voor de 14-inch Yoga Slim 9i is de vanafprijs 1900 euro. De 14- en 15-inch convertibles komen vanaf respectievelijk 1800 en 2000 euro op de markt.
Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.